FOTOPOMLAJEVANJE

Fotopomlajevanje
Fotopomlajevanje je anti-age tretma, ki zavira proces staranja kože. Novejši čas prinaša vse več potrebe po takšnih tretmajih, saj je fotostaranje postala dandanes sodobna težava naše kože.

Tretmaje se lahko izvaja na vseh tipih kože in različnih stanjih kože. Fotostaranje in prezgodnje staranje kože nastanejo zaradi nerazumne izpostavljenosti UV žarkom, vplivov iz okolja (izpušni plini, cigareti, zaprti prostori), hormonov, neustrezne kozmetike.

Koža povečuje nastanek prostih radikalov ROS (reaktivnih vrst kisika), ki poškodujejo celično telo. Aktivnost MAP (matriks metaloproteinaz) se povečuje, kar vpliva na oslabitev kolagena in elastina, ki povzroča gube. Učinek ROS in MAP oslabi hidrolipidno pregrado in zmanjša hialuronsko kislino v koži, koža postane dehidrirana in površinska ne glede na vrsto kože. Pri tej vrsti kože je pogosto pride do hiperpigmentacije različnih oblik (pege, madeži, sončni lentigo)

S stimulacijo kolagena in elastina ustvarjamo naraven lifting efekt na obrazu, vratu in dekolteju. Koža postane mehkejša, bolj elastična, pore se ožajo, gubice pa postajajo manj vidne.

Zakaj je fotopomlajevanje z EFB Beaute® IPL tako učinkovito?
Klasični laserji in IPL delujejo samo na vodo v koži, kar povzroči kratkotrajno dviganje. V nasprotju s tem imajo naprave EFB Beaute® patentirano valovno dolžino 475 nm, ki deluje kot aktivacija trombocitov namesto vode, s čimer spodbuja fibroblaste, to pa povzroči stalno proizvodnjo kolagena in elastina.

Koliko tretmajev je potrebnih?
Za optimalne rezultate je potrebnih približno 6 tretmajev v razmaku 2- 3 tedne. Vzdrževanje pa se svetuje vsakih 3-6 mesecev.

Nega kože po tretmaju
Pomembno je, da uporabite vlažilno kremo in zaščitni faktor 50 spf. Tretiran predel naj se ne izpostavlja soncu vsaj 4 tedne. Če se ni mogoče izogniti ličenju, priporočamo uporabo mineralne kozmetike.

Kaj mora stranka upoštevati med IPL tretmaji:

  • ne sme se izpostavljati soncu in UV žarkom (naravnemu, v solariju),
  • ne sme uporabljati samoporjavitvenih izdelkov (krem ali losjonov),
  • ne uporablja zdravil, ki povzročajo fotosenzibilnost

Tretmajev se ne izvaja:

  • strankam, ki uživajo katerokoli zdravilo razen paracetamola, aspirina in kontracepcijske tabletke
  • strankam z določenimi oblikami epilepsije, povezane z utripajočimi žarnicami, osebe z defibrilatorjem
  • na območjih s sumljivo pigmentacijo, herpesom ali psoriazo
  • nosečnice