ODPRAVLJANJE AKEN

Odpravljanje težav z aknami
Vzroki za nastanek aken so številni in zelo individualni. Nekaj kar povzroča nekomu akne, drugemu lahko ne bo; in obratno. Vendar pa lahko razlikujemo več glavnih krivcev za njihovo pojavljanje. Visoka raven stresa, sodoben način življenja, polno hitre hrane, malo počitka, slabe kozmetika so le nekateri izmed krivcev. Glavni krivec pa je bakterija P. acnes, ki se s svojim razmnoževanjem širi in vpliva na nastanek aken.

Kdo so najboljši kandidati za odpravljanje težav z aknami EFB Beaute® IPL?
Akne na obrazu, akne na hrbtu, akne na vratu. Idealni kandidati so vsi, ki imajo dovolj skrivanja in prekrivanja mozoljev ter imajo občutek nelagodja zaradi njihove prisotnosti. Izkoristite sodobno tehnologijo in metode dela ter rešite težavo z najnaprednejšo IPL tehnologijo.

Zakaj je odpravljanje težav z aknami z EFB Beaute® IPL tako učinkovito?
EFB Beaute IPL imajo patentirano valovno dolžino, ki učinkovito deluje na glavni vzrok za akne, P. akne bakterije. Aplikator oddaja rumeno valovno dolžino 475-1100 nm, ki se pretvori v toplotno energijo in spodbuja sintezo kolagena in elastina. Rezultat je svež in mladosten videz kože.

Nega kože po tretmaju
Pomembno je, da uporabite vlažilno kremo in zaščitni faktor 50 spf. Tretiran predel naj se ne izpostavlja soncu vsaj 4 tedne. Če se ni mogoče izogniti ličenju, priporočamo uporabo mineralne kozmetike.

Koliko tretmajev je potrebnih?
Na začetku terapije je potrebno od 5 do 6 zaporednih tretmajev v intervalu od 2 do 3 tedne, odvisno od stanja kože. Vzdrževanje se svetuje vsakih 3 do 6 mesecev.

Kaj mora stranka upoštevati med IPL tretmaji:

  • ne sme se izpostavljati soncu in UV žarkom (naravnemu, v solariju),
  • ne sme uporabljati samoporjavitvenih izdelkov (krem ali losjonov),
  • ne uporablja zdravil, ki povzročajo fotosenzibilnost,

Tretmajev se ne izvaja:

  • strankam, ki uživajo katerokoli zdravilo razen paracetamola, aspirina in kontracepcijske tabletke
  • strankam, ki uporabljajo kakršne koli kreme, ki jih predpisuje zdravnik
  • strankam z določenimi oblikami epilepsije, povezane z utripajočimi žarnicami, osebe z defibrilatorjem
  • na območjih s sumljivo pigmentacijo, herpesom ali psoriazo
  • nosečnost