TRAJNO ODSTRANJEVANJE DLAK

Trajno odstranjevanje dlak z IPL Adena®

Najnovejša IPL tehnologija aparata EFB beaute Adena® zagotavlja hitro, varno in učinkovito odstranjevanje vseh vrst dlak- tudi belih in blond.

Kaj je IPL tehnologija za odstranjevanje dlak?

IPL pomeni intenzivna pulzna svetloba, ki deluje na podlagi kontrolirane pulzne svetlobe, ki se spremeni v toploto in prodre skozi kožo, do mešička in uniči dlako.

Kako deluje IPL tehnologija za odstranjevanje dlak – epilacijo:

IPL tehnologija deluje tako, da s pomočjo svetlobnih žarkov trajno uniči posamezne dlake v celoti. Pomembno je, da se uničijo mešički iz katerih rastejo dlake. Torej gre za dovolj močen sunek svetlobe, ki ga ciljno mesto (v našem primeru lasni mešiček) absorbira, spremeni v toploto in tako uniči. Za uničenje mešičkov pa mora melanin, ki je v dlaki, svetlobo absorbirati in jo prenesti po dlaki v mešiček.

Za trajno uničenje dlak je potrebna močna termalna poškodba mešička, ki prekine normalno rast dlake. Mešiček uničimo z zadostnim segrevanjem, za segrevanje pa so svetlejše in tanjše dlake manj dovzetne, sajne vsebujejo melanina. V takšnem primeru je potrebno dlake odstraniti po postopku za belo dlako , ki pa je nekoliko drugačen od postopka za temno dlako.

Postopek odstranjevanja dlačic ni 100% trajen. Govorimo med 80 do 90% redukciji dlačic, zato priporočamo vzdrževalne obravnave odstranjevanja dlak 1 do 2 krat letno, odvisno od posameznika.

Koliko postopkov je potrebnih za trajno odstranitev dlak?

Ker se samo 10 do 20 % vseh dlak nahaja v anageni fazi je potrebno postopek odstranjevanja dlak ponoviti večkrat (najpogosteje od 6 – 8 krat) v razmiku štirih do desetih tednov. To je odvisno od različnih faktorjev.

Faktorji, ki vplivajo na rezultat celotne terapije odstranjevanja dlak z IPL tehnologijo, so: cikel rasti dlake, barva kože, barva dlake ter gostota in kvaliteta posameznikovih dlak.Klinične raziskaveso dokazale, da za 90 % dolgotrajno redukcijo poraščenosti, zadostuje med6 in 8 tretmajev odstranjevanja dlak z IPL tehnologijo za odstranitev dlačicpo telesu, medtem, ko je za uspešno redukcijo poraščenostina obrazu potrebnih več kot 10 tretmajev. Pri tem pa moramo upoštevati zakaj je prišlo do poraščenosti na obrazu. V kolikor so to hormonske spremembe, je potrebno odpraviti vzrok, saj odstranjevanje ni dolgotrajno ampak gre samo za redukcijo dlačic. Število ponovitevodstranjevanja dlak z ILP tehnologijo je seveda zelo individualno. Dlačice lahko odstranjujemo na vseh predelih telesa. Takoj po tretmaju odstranjevanja dlak lahko opravljate vsakodnevne dejavnosti.

V salonu M beauty nudimo BREZPLAČEN TESTNI TRETMA, da se lahko prepričate o učinkovitosti aparata EFB Adena®

Kaj mora stranka upoštevati med IPL tretmaji odstranjevanja dlak:

  • ne sme se izpostavljati soncu in UV žarkom (naravnemu, v solariju),
  • ne sme uporabljati samoporjavitvenih izdelkov (krem ali losjonov),
  • dlake lahko samo brije, ne sme puliti dlak (voski, električni epilatorji, pincete …) z puljenjem mora stranka prekiniti vsaj 2-3 tedne pred pričetkom tretmaja,
  • med tretmaji se dlake ne sme barvat ali belit,
  • ne uporablja zdravil, ki povzročajo fotosenzibilnost,
  • če ima stranka menstruacijo, vneto kožo, rane, alergijo, preveliko rdečico, se tretma odstranjevanja dlak ne more narediti.
  • pri nosečnicah in doječih materah se postopkov z IPL aparatom ne izvaja.

Zakaj so tretmaji z IPL Adéna® tako učinkoviti?

Kot vodilno podjetje v oblikovanju in izdelavi opreme impulzne svetlobe – IPL je leta 2000 Eurofeedback proizvedel svoje prve modele za estetske in medicinske potrebe in jih kasneje združil pod lastno blagovno znamko EFB beauty Paris.

Z ustanovitvijo zelo aktivnega raziskovalnega in razvojnega oddelka, ki je izumilo in zaščitilo 17 patentov IPL tehnologije je EFB danes vodilno podjetje na področju IPL tehnologije.Med številnimi dosežki družbe imaEFB ekskluzivno patentirano znanje in tehnologijo, ki s pomočjo fotoepilacije trajno odstrani svetle in bele dlačice, katere prej ni bilo mogoče uničiti.Aparat Adena® je hitrejši, bolj zanesljivi in ponuja bistveno večjo zmogljivost kot večina aparatov, ki je trenutno na trgu. EFB Adena® aparat IPL je združitev visoke tehnologije, ki se izvaža v več kot 20 držav po svetu.

Moč in učinkovitost žarnice (IPL pulza) se ne zmanjšuje z njeno porabo, zato so vsi tretmaji odstranjevanja dlak enako učinkoviti, kot opravljen prvi tretma. Boljši rezultati v vseh fazah odstranjevanja dlak.Moč pulza je enaka po celotni površini ročke (7,5 cm 3 ) kar pomeni, da je odstranjevanje zelo učinkovito.

Prednost aparata je v tem, da se lahko menjavajo parametri z različnimi konfiguracijami pultov v vseh fazah obiskov, ker se dlaka spreminja skozi proces (1 – 6 obiska) odstranjevanja dlak.

Še nekaj o ciklu rasti dlake:

Vsaka oseba ima različen cikel rasti dlak, odvisno od starosti, teže, metabolizma, hormonov, medicinskih in drugih razlogov. Toda vse dlake rastejo v treh fazah rasti:

1) Aktivna faza rasti imenovana ANAGEN faza. Med to fazo dlaka vsebuje melanin. Dlaka je povezana s krvno žilico. V tej fazi je dlaka najobčutljivejša in najprimernejša za trajno odstranjevanje.

2) Regresivna faza imenovana CATAGEN faza, ko dlaka neha rasti. Dlaka ni več povezana, ni več dovoda hranil, zato te dlake ne moremo trajno uničit. Traja samo nekaj dni, nato se rast dlake neha.

3) Faza odmora imenovana TELOGEN faza. V tej fazi dlaka izpade. V telogeni fazi je dlaka brez melanina.